Biohemijske laboratorije, Laboratorije Beograd

Biohemijske laboratorije, Laboratorije Beograd
Biohemijske laboratorije Beograd, laboratorije Beograd je strana gde možete saznati cenu vađenja krvi, cene analiza krvi, cene analiza urina, urinokulture i još mnogo toga.
Lokacije biohemijskih laboratorija u Beogradu.
Pogledajte cenovnike laboratorijskih analiza u beogradskim biohemijskim laboratorijama i uporedite cene.
Biohemijske laboratorije u Beogradu nude veliki broj biohemijskih analiza iz oblasti: biohemije, hematologije, imunohemije, mikrobiologije, patohistologije, genetike, prenatalnog skrininga i specifičnih analiza.
Ako Vas je lekar uputio u laboratoriju da uradite analize krvi kao što je krvna slika, merenje šećera u krvi ili da uradite bilo koju analizu krvi ili urina, pronađite najbližu biohemijsku laboratoriju u Beogradu i u najkraćem roku odradite sve neophodne analize.
U privatnim biohemijskim laboratorijama analize ćete uraditi bez čekanja i gužvi a rezultate analiza možete preuzeti lično ili Vam mogu biti poslati mejlom.
U trudnoći je potrebno često raditi analize krvi kako bi se pratili svi bitni parametri i kontrolisalo zdravlje mame i bebe.
U laboratorijama u Beogradu radi stručno i ljubazno osoblje koje će učiniti da se osećate prijatno i da ne osećate nelagodu prilikom vađenja krvi.
Uz korišćenje najmodernijih uređaja za analizu uzoraka beogradske biohemijske laboratorije daju Vam precizne i tačne rezultate analiza.
biohemijska-laboratorija-analiza-biohemijske-laboratorije

Biohemijska laboratorija Analiza

Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 125 +381 11 3017651
Pregled analiza.
Krvna slika, Koagulacija, Pregled urina, Pojedinačni uzorak, 24-časovni urin ili urin u vremenskom intervalu, Biohemija, Ukupni antioksidativni status, Specifični proteini, Imunologija, Test netolerancije na hranu, Hormoni, Tumor markeri, Spermogram, Koncentracija lekova u krvi, Mikrobiologija, Test netolerancije na hranu, hsCRP (high- sensitivity CRP ili visoko osetljivi C-reaktivni protein), Novi marker aterosklerotskog rizika, Ukupni antioksidativni status, Homocistein, Feces - svarljivost
Cenovnik
jugolab-zavod-za-laboratorijsku-dijagnostiku-biohemijske-laboratorije

JUGOLAB zavod za laboratorijsku dijagnostiku

Beograd, +381 64 6491195
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE.
Opremljena modernom tehnologijom, sa svojim mnogobrojnim stručnim kadrom i iskusnim osobljem, poštujući načela dobre laboratorijske prakse, JUGOLAB postiže najviše ciljeve u domenu laboratorijske dijagnostike, a to su tačni i pouzdani rezultati.
Naše opredeljenje, da nam je kvalitet naših usluga i zadovoljstvo naših korisnika najvažnije.
Preko 3000 analiza iz oblasti biohemije, hematologije, imunohemije, mikrobiologije, patohistologije, genetike, prenatalnog skrininga i visokospecifičnih analiza.
Cenovnik
biohemijska-laboratorija-biotest-biohemijske-laboratorije

Biohemijska laboratorija Biotest

Beograd, +381 62 659071
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Zavod za laboratorijsku dijagnostiku "BIOTEST" je osnovan 1997 godine u Novom Sadu.
Prostire se na 400 m2 i spada u jednu od najprostranijih i najmodernijih laboratorija u Srbiji.
Opremljen je najsavremenijom laboratorijskom opremom.
Sva ispitivanja se izvode na automatizovanim hematološkim, biohemijskim i imunohemijskim analizatorima koji su umreženi u laboratorijski informacioni sistem, što omogućava visoku preciznost i tačnost u radu.
U Biotestu možete uraditi hematološke, biohemijske analize, analize hormona i tumorskih markera, nivo lekova u krvi, virusološke, imunološke, alergološke analize i sva ispitivanja iz oblasti mikrobiologije i patohistologije u skladu sa najvišim standardima laboratorijske prakse i zahtevima korisnika.
Cenovnik
aqualab-laboratorije-biohemijske-laboratorije

AQUALAB laboratorije

Beograd, Vračar, Kneginje Zorke 30 +381 11 2441551
BIOHEMIJKSA LABORATORIJA NA SLAVIJI OD 00 DO 24h.
AQUALAB Plus laboratorije Vam pružaju više od 4000 različitih laboratorijskih analiza iz područja biohemije, hematologije, koagulacije, imunohemije, mikrobiologije, virusologije, alergoloških ispitivanja, molekularne biologije i genetike, patohistologije uz mogućnost stalne konsultacije sa našim strucnim timom.
Dolazak stručnog kadra na kućnu adresu.
Skrining novorođenčadi.
Amniocenteza.
Peptest.
Cenovnik
beo-lab-laboratorije-biohemijske-laboratorije

BEO LAB laboratorije

Beograd, Savski venac, Resavska 60 +381 11 3622888
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE.
Biohemija, Mikrobiologija, Hematologija, Patohistologija.
Beo-lab laboratorije se bave ispitivanjem uzoraka iz oblasti biohemije, mikrobiologije, hematologije i patohistologije u skladu sa najvišim standardima laboratorijske prakse i zahtevima korisnika. Osnovane su poštujući sve zahteve kontrole kvaliteta rada laboratorija u pogledu opreme, ljudstva, potrošnog materijala, reagenasa i uslova rada bazirajući se na principima dobre laboratorijske prakse.
Najsavremenija tehnologija, iskusni stručnjaci.
Laboratorije se baziraju na ispitnoj opremi najsavremenije tehnologije kao i na iskusnim i profesionalnim stručnjacima koji za fokus u procesu rada imaju postizanje preciznih i pouzdanih rezultata u domenu laboratorijske dijagnostike.
Kvalitet i efikasnost su naši osnovni postulati, oni jesu i uvek će biti ključ našeg uspeha i čine nas pouzdanim i kompetentnim partnerom i lekarima, medicinskim osoblju, bolnicama, ordinacijama, osiguravajućim društvima, firmama kao i pojedincima.
Ljubazan i profesionalan odnos prema korisnicima.
Saradnju sa korisnicima karakterišu bliski profesionalni odnosi, aktivna komunikacija i mogućnost stručnih konsultacija iz bilo koje oblasti laboratorijske prakse.
Cenovnik
hemi-lab-laboratorija-biohemijske-laboratorije

Hemi Lab Laboratorija

Beograd, Vračar, Daničareva 41 +381 11 4089029
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD HEMI LAB LABORATORIJA Biohemijske analize koje se obavljaju u biohemijskoj laboratoriji rade više od 120 analiza, uključujući i rutinske: glukoza, lipidni status, enzimi jetre, parametre vezane za rad bubrega, humane proteine, reumatske faktore, faktore rizika srčanih oboljenja.
Cenovnik
biohemijska-laboratorija-media-smederevo-biohemijske-laboratorije

Biohemijska laboratorija MeDia Smederevo

Beograd, +381 26 611106
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD BIOHEMIJSKA LABORATORIJA MEDIA SMEDEREVO Biohemijska laboratorija MeDia je osnovana 2001.godine u Smederevu.
Počinje sa radom u ulici Mome Ardelića L6 i to je bila jedina lokacija sve do septembra 2015.godine kada se otvara biohemijska laboratorija MeDia 1 u ulici Karađorđeva 37.Prostor je svojim uređenjem u potpunosti prilagođen potrebama pacijenata:čekaonicom, kutkom za najmlađe, delom za uzimanje uzoraka kao i radnim prostorom.Vršimo sve analize iz oblasti biohemije i hematologije, određivanje hormona i tumorskih markera, virusološke, imunološke analize, kao i mikrobiološka ispitivanja.
Cenovnik
specijalna-bolnica-hirurgija-dr-draskovic-biohemijske-laboratorije

Specijalna bolnica Hirurgija Dr Drašković

Beograd, Vračar, Braničevska 13 +381 11 3448541
MIKROBIOLOŠKA LABORATORIJA.
Kompletna mikrobiološka dijagnostika (bakteriologija, virusologija, parazitologija)
poliklinika-as-medicus-biorezonanca-biohemijske-laboratorije

Poliklinika AS MEDICUS Biorezonanca

Beograd, Bežanijska Kosa, Ljubinke Bobić 13/2 +381 11 2272916
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD POLIKLINIKA AS MEDICUS BIOREZONANCA Određivanje hematoloških, biohemijskih, imunohemijskih, hormonskih analiza, analiza različitih antitela i tumor markera. Više analiza iz jednog uzorka krvi.
Cenovnik
irva-clinic-specijalna-bolnica-za-internu-medicinu-biohemijske-laboratorije

IRVA CLINIC specijalna bolnica za internu medicinu

Beograd, Banovo brdo, Beogradskog bataljona 115 +381 11 2546863
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD IRVA CLINICUzimanje krvi i briseva, sakupljanje urina i stolice često može biti neprijatno,a i većina pacijenata misli da su te procedure bolne.
U našoj ustanovi uzimanje uzoraka vrše visoko profesionalne i obučene medicinske sestre, medicinski tehničari i lekari.
Količine uzoraka su male, a procedure minimalno bolne i invazivne, a na osnovu toga, Vaš lekar će imati veliko olakšanje i pomoć u donošenju ispravne dijagnoze, odabiru adekvatne terapije, kao i bolji uvid u Vaše trenutno zdravstveno stanje.
Uzimanja uzoraka može se izvršiti u prostorijama naše bolnice ili kod Vas u stanu.
Naša ustanova sarađuje sa eminentnim laboratorijama koje su sertifikovane i akreditovane.
Sve analize rade se najsavremenijom laboratorijskom opremom, na automatizovanim hematološkim, biohemijskim i imunohemijskim analizatorima, koji su umreženi u računarski sistem, te se na taj način omogućava visoka preciznost u radu.
Prednost naših laboratorijskih usluga je da se za sve analize, nakon njihove obrade, mogu dobiti saveti i mišljenja lekara, kao i dalje preporuke o potrebnim pregledima ili terapiji.
Kod nas se mogu uraditi: hematološke analize, biohemijske analize, hormoni i tumorski markeri, patohistološke analize, alergološka laboratorijska ispitivanja.
Cenovnik
dnk-centar-za-genetiku-1-biohemijske-laboratorije

DNK Centar za genetiku

Beograd, Palilula, Svetozara Ćorovića 10 +381 11 2182111
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD DNK CENTAR ZA GENTIKU U laboratoriji DNK dijagnostičke analize se zasnivaju na analizi DNK molekula, uz primenu najmodernije tehnologije. To se pre svega odnosi na PCR sa fluorescentnim prajmerima i kapilarnu elektroforezu.
Dijagnostika zasnovana na ovim metodama značajno dobija na osetljivosti, preciznosti i brzini. U laboratoriji DNK rade se sledeći testovi: Prenatalna dijagnostika: Dijagnostika genetičkih poremećaja QF-PCR metodom i ili citogenetikom); Detekcija mutacija koje mogu biti uzrok cistične fibroze; Detekcija patogena kod ploda – citomegalovirus i toksoplazma; Utvrđivanje očinstva, koje se može raditi i prenatalno.
Detekcija i tipizacija patogena: Humani papiloma virus (HPV), uzročnik raka grlića materice; Mycoplasma genitalium (mikoplazma); Chlamydia trachomatis (hlamidija); Ureaplasma urealyticum (ureaplazma); Gardnerella vaginalis (gardnerela); Citomegalovirus (CMV); Toxoplasma gondii (toksoplazma).
inep-laboratorija-biohemijske-laboratorije

Inep laboratorija

Beograd, Zemun, Banatska 31b +381 11 2618666
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD INEP LABORATORIJA U okviru INEP-a nalazi se Laboratorija za medicinsku biohemiju, mikrobiologiju sa parazitologijom i imunodijagnostiku u kojoj se vrše sledeća laboratorijska ispitivanja uzoraka biološkog materijala: određivanje hormona, tumorskih markera, imunoglobulina, autoantitela, antitela na parazite, biohemijske i hematološke analize, analiza urina, spermogram, spermocitogram i mikrobiološke analize
Cenovnik
bel-medic-opsta-bolnica-i-dom-zdravlja-1-biohemijske-laboratorije

Bel Medic Opšta bolnica i Dom zdravlja

Beograd, Voždovac, Koste Jovanovića 87 +381 11 3091000
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE BEOGRAD BEL MEDIC OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA Biohemijska laboratorija. LABORATORIJSKA DIJAGNOSTIKA. Savremena medicina danas ne može da se zamisli bez laboratorijske dijagnostike koja je veoma važna za brzo otkrivanje bolesti i za što uspešnije lečenje, praćenje toka bolesti i izlečenje. Brzina određivanja i tačnost analiza su veoma uznapredovali zadnjih godina sa razvojem novih tehnologija, robotike i on- line obaveštavanja. Moderno opremljena laboratorija je osnovni faktor za brzo i tačno postavljanje dijagnoze. U našoj laboratoriji možete brzo i pouzdano uraditi kompletne analize krvi i urina: hematološke, biohemijske, virusološke, imunološke, hormone, tumor markere, mikrobiološke. SAVETI PACIJENTIMA. Krv za laboratorijske analize se vadi "našte" (na prazan stomak), 12 sati apsolutno gladovanje i izbegavati intenzivnu fizičku aktivnost. Pacijentima koji uzimaju lekove prepororučuje se da jutarnju dozu leka ponesu u laboratoriju i popiju posle vađenja krvi. Za kvalitativnu analizu urina potrebno je u sterilnu bočicu, posle pranja i brisanja, uzeti srednji mlaz prvog jutarnjeg urina i u što kraćem roku doneti u laboratoriju. Za kvantitativnu analizu 24h urina potrebno je prvog dana prvi jutarnji urin baciti, zatim sakupljati urin u čistu bocu tokom dana, večeri i noći; i prvu porciju urina drugog dana. Sav sakupljeni urin što pre doneti u laboratoriju. Tokom sakupljanja urina treba popiti od 1,5 - 2L tečnosti.
srbolab-laboratorija-za-medicinsku-biohemiju-biohemijske-laboratorije

Srbolab laboratorija za medicinsku biohemiju

Beograd, Batajnica, Stanka Tišme 2b +381 11 8485820
U laboratoriji SRBOLAB možete uraditi hematološke i biohemijske analize, analize hormona i tumor markera, nivo lekova u krvi, imunološke analize, i analize vezane za virusologiju i mikrobiologiju.
Naša laboratorija omogućava da pacijenti veoma brzo dobiju neophodne rezultate analiza za uspostavljanje dijagnoze, praćenje toka bolesti i procenu efikasnosti primenjene terapije.
Sve analize laboratorija obavlja stručno, brzo i kvalitetno po pristupačnim cenama, uz omogućeno stručno tumačenje odgovornih lica.
Krvna slika podrazumeva određivanje krvnih elemenata: leukocita (belih krvnih zrnaca) i leukocitarne formule (limfocita, granulocita, monocita, eozinofila), eritrocita (crvenih krvnih zrnaca), trombocita (krvnih pločica), hemoglobina, vrednosti hematokrita i pojedinih parametara vezanih za eritrocite poput MCV, MCH i MCHC.
Nalazom krvne slike može se otkriti anemija (malokrvnost), zapaljenski procesi, poremećaj krvarenja kao i čitav niz hematoloških oboljenja.
biohemijske-laboratorije-biomedica-biohemijske-laboratorije

Biohemijske laboratorije BIOMEDICA

Beograd, Vračar, Bulevar oslobođenja 7 +381 11 3449751
Biohemijska laboratorija BioMedica osnovana je 1998 godine u Beogradu.
Zavod za laboratorijsku dijagnostiku BioMedica osnovan je 2005 godine u Beogradu.
Osnivač i direktor Zavoda za laboratorijsku dijagnostiku BioMedica je Mr Ph Mirjana Sarkić, specijalista medicinske biohemije.
Mr Ph Mirjana SarkićZavod za laboratorijsku dijagnostiku BioMedica je registrovan za laboratorijsku dijagnostiku iz oblasti hematologije, biohemije, imunologije, mikrobiologije, virusologije i patohistologije.
Zavod je opremljen najsavremenijom laboratorijskom opremom.
Sva ispitivanja se izvode na automatizovanim hematološkim, biohemijskim i imunohemijskim analizatorima koji su umreženi sa računarskim sistemom što omogućava visoku preciznost i tačnost u radu.
Informacioni sistem je omogućio stvaranje baze podataka svih pacijenata.
Zavod za laboratorijsku dijagnostiku BioMedica u svom radu primenjuje principe dobre laboratorijske prakse.
Stručni tim Zavoda prati sve novine u razvoju savremene medicine i laboratorijske dijagnostike i primenjuje ih u Zavodu.
zavod-za-laboratorijsku-dijagnostiku-paster-biohemijske-laboratorije

Zavod za laboratorijsku dijagnostiku PASTER

Beograd, Vračar, Sokolska 13 +381 11 2447760
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Zavod za laboratorijsku dijagnostiku Paster je prva privatna mikrobiološka laboratorija kod nas, osnovana 1999.
Spada u red najmodernijih medicinskih ustanova u Beogradu, gde se svakoga dana obave analize uzoraka velikog broja pacijenata.
U Zavodu Paster možete uraditi: bakteriološke, virusološke, parazitološke i mikološke analize iz oblasti mikrobiologije, kao i kompletne biohemijske i imunološke analize.
zavod-za-laboratorijsku-dijagnostiku-konzilijum-biohemijske-laboratorije

Zavod za laboratorijsku dijagnostiku KONZILIJUM

Beograd, Vračar, Svetog Save 28a +381 11 2430804
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Konzilijum se bavi laboratorijskom dijagnostikom od 1994 god kao Biohemijska i Mikrobiološka laboratorija koje su se 2005 god objedinile u Zavod za laboratorijsku dijagnostiku Konzilijum.
Poštovanje principa dobre laboratorijske prakse, stručno osoblje, oprema i reagensi vrhunskih svetskih proizvođača doprineli su da Zavod stekne reputaciju vodeće laboratorije i saradnju sa eminentnim ustanovama iz državnog i privatnog sektora.
biohemijska-laboratorija-belladonna-biohemijske-laboratorije

Biohemijska laboratorija Belladonna

Beograd, Zemun, Kosovska 16 +381 11 2615515
Biohemijska laboratorija Belladonna osnovana je 1992 godine u Beogradu u Zemunu.
U Laboratoriji se određuju standardni biohemijski i hematološki parametri, kao i složene imunohemijske analize (hormoni štitne žlezde, reproduktivni hormoni, tumorski markeri, markeri osteoporoze i anemije i drugo).
Biohemijski prenatalni skrining uvršten je u program Laboratorije odmah nakon njegovog uvođenja u kliničku praksu, tako da je na našim prostorima laboratorija Belladonna među prvima otpočela da ispituje markere biohemijskog prenatalnog skrining-a u serumu trudnih žena, najpre tokom II trimestra trudnoće (AFP; hCG, uE3), a zatim i tokom I trimestra (Fβ-hCG, PAPP-A) kao i da određuje rizik fetusa za hromozomske i neke strukturne anomalije.
Laboratorija je opremljena savremenim automatskim analizatorima za biohemijska, hematološka i imunohemijska ispitivanja, koji se redovno kalibrišu i imaju obezbeđen servis.
Sa posebnom pažnjom sprovodi se spoljna i unutrašnja kontrola kvaliteta ispitivanja.
Uzorkovanje krvi izvode medicinski laboranti, u prostorijama laboratorije i na terenu, zatvorenim vakuum sistemom za jednokratnu upotrebu.
Laboratorija pruža usluge različitim kategorijama korisnika: pacijentima, zdravstvenim, obrazovnim i istraživačkim ustanovama.
biohemijska-laboratorija-talija-lab-biohemijske-laboratorije

Biohemijska laboratorija Talija Lab

Beograd, Stari Grad, Drinčićeva 21 +381 11 3349868
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Vizija naših laboratorija jeste da se naš kvalitet dugoročno pamti i da jednoga dana brend Talija laboratorija bude izbor svake porodice.
Naša misija jeste da svakom korisniku bez obzira na pol, starost, rasnu pripadnost i socijalni status obezbedimo vrhunski kvalitet i uslugu kada je privatna laboratorija u pitanju i da svaki naš korisnik iz laboratorije izađe zadovoljan i sa preporukama za naš tim.
Zašto izabrati Talija Lab laboratorije?
Iako veoma mlada kuća stručni tim naših triju laboratorija broji tri biohemičara, doktora specijalistu mikrobiologije i čak 7 laboratorijskih tehničara.
Na čelu tima biohemijskih laboratorija je mr ph Manja Mitrović medicinski biohemičar.
laboratorija-za-medicinsku-biohemiju-sim-lab-biohemijske-laboratorije

Laboratorija za medicinsku biohemiju SIM LAB

Beograd, Krnjača, Zrenjaninski put 42a +381 11 2715253
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Brzi i pouzdani rezultati, ljubazno i iskusno osoblje, savremeni aparati.
Sve analize na jednom mestu pod stručnim nadzorom.
Biohemijska laboratorija nalazi se u Krnjači, na Zrenjaninskom putu.
Naši pacijenti mogu da računaju na profesionalnu i kvalitetnu uslugu.
Možemo se pohvaliti visokokvalifikovanim stručnim kadrom sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti laboratorijske dijagnostike.Oprema i reagensi koji se koriste u radu su sertifikovani, inovativni i prilagođeni standardima laboratorijske prakse, tako da obezbeđuju precizne, pouzdane i pravovremene rezultate.
laboratorija-za-mikrobiologiju-sim-lab-plus-biohemijske-laboratorije

Laboratorija za mikrobiologiju SIM LAB PLUS

Beograd, Vračar, Cara Nikolaja Drugog 68a +381 11 3441005
Naša mikrobiološka laboratorija nalazi se na Vračaru.
Naši pacijenti mogu da računaju na profesionalnu i kvalitetnu uslugu.
Možemo se pohvaliti visokokvalifikovanim stručnim kadrom sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti laboratorijske dijagnostike.Oprema i reagensi koji se koriste u radu su sertifikovani, inovativni i prilagođeni standardima laboratorijske prakse, tako da obezbeđuju precizne, pouzdane i pravovremene rezultate.
Naš stručni tim stoji Vam na raspolaganju svakog radnog dana od 07 do 20h, i subotom od 07 do 14h.
dia-lab-laboratorija-biohemijske-laboratorije

DIA LAB laboratorija

Beograd, Vračar, Radoslava Grujića 1 +381 11 3444859
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Osnovani smo 2003 godine kao laboratorija za biohemiju.
Vremenom smo rasli i razvijali se, pri čemu danas poslujemo na 5 lokacija i imamo preko 30 stalno zaposlenih lekara i laboratorijskih tehničara, sa dugogodišnjom kliničkom praksom, koji su na raspolaganju svim pacijentima u pogledu konsultacija i tumačenja rezultata.
Tokom godina rada usavršavali smo se i rasli zajedno sa našim pacijentima u želji da im pružamo sveobuhvatnu laboratorijsku dijagnostiku visokog kvaliteta.
Vrhunska opremljenost DIALAB-a, visoko stručni i iskusni kadar, kao i sprovodjenje kontrole kvaliteta, garantuju pacijentima i njihovim lekarima tačnost rezultata, neophodne za postavljanje dijagnoze, praćenje toka bolesti ili uskladjivanje terapije, koji se dobijaju u toku dana, a na lični zahtev i za jedan sat, (osim mikrobioloških, koji zahtevaju duže analiziranje).
Laboratorija za kliničku biohemijsku, hematološku i mikrobiološku dijagnostiku DIA LAB pruža pacijentima široku paletu standardnih i specifičnih laboratorijkih analiza koje pokrivaju sve oblasti medicine, u skladu sa SVETSKIM STANDARDIMA SAVREMENE LABORATORIJSKE DIJAGNOSTIKE.
rea-lab-analitic-laboratorija-biohemijske-laboratorije

Rea Lab Analitic laboratorija

Beograd, Vračar, Kičevska 17 +381 11 3441900
Rea Lab Analitic je medicinska biohemijska laboratorija koja pruža usluge laboratorijske analize.
Našu biohemijsku laboratoriju čini stručan tim zaposlenih sa dugogodišnjim iskustvom u laboratorijskoj praksi.
Priprema za uzorkovanje, Hematološke analize, Koagulacija, Dijabetes, Lipidni status, Markeri anemije, Biohemijske analize, Srčani markeri, Markeri funkcije jetre, Hormoni štitne žlezde, Tumorski markeri, Mikrobiologija, Bakteriološke analize, Analiza urina, Patronaža.
REA LAB ANALITIC raspolaže sa najsavremenijom laboratorijskom opremom i najstrožijim standardima za testiranje.
Radimo veliki opseg laboratorijskih analiza u različitim uzorcima krvi, urina, fecesa, telesnim tečnostima i ostalim biološkim materijalima humanog porekla poštujući načela dobre laboratorijske prakse. Savremeni laboratorijski testovi su prvi i najtraženiji dijagnostički pristup koji na jednostavan način objašnjavaju prave uzroke nekih bolesti i doprinose njihovom lečenju.
Laboratorijskim testiranjem bolesti, čak i starost, može se preduprediti.
Male promene u rezultatima testa mogu vremenom da se povećaju.
Pravovremenim laboratorijskim analizama možete sprečiti hronične bolesti.
biohemijska-laboratorija-biodiagnostica-biohemijske-laboratorije

Biohemijska laboratorija Biodiagnostica

Beograd, Stari Grad, Gundulićev venac 5 +381 11 3392000
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Laboratorija za medicinsku biohemiju BioDiagnostica je osnovana početkom 2015.godine kao porodičan posao nakon višegodišnjeg iskustva u praksi.
Nalazimo se na opštini Stari grad u Beogradu.
Opremljeni smo savremenim automatski analizatorima proizvodjača ROCHE diagnostics (biohemija, imunohemija) i Nihon Kohden (hematologija).
Dugogodišnje iskustvo našeg stručnog tima je upravo ono što nam je omogućilo da napravimo pažljiv izbor opreme, metoda i tehnika koje su implementirane.
Laboratorija pruža svoje usluge pacijentima ali i zdravstvenim, obrazovnim i istraživačkim ustanovama.
Naša misija je pružanje visokokvalitetnih usluga svim korisnicima poštujući principe dobre laboratorijske prakse.
Radno vreme laboratorije je od 07.30h-19.00h radnim danima a subotom od 07.30h-14.00h, tokom kojeg nudimo i patronažnu službu za naše pacijente i poslovne partnere.
Ovim putem Vas pozivamo da nas posetite i uverite se da zaslužujemo da budemo i Vaša laboratorija od poverenja!
Biohemijska laboratorija „Biodiagnostica“ radi širok spektar analiza iz svih oblasti kliničke dijagnostike.
Analiza krvi, analiza urina, biohemijske analize, tumor markeri, bakteriološke analize su samo neke od usluga koje pružamo.
biohemijska-laboratorija-centar-biohemijske-laboratorije

Biohemijska laboratorija Centar

Beograd, Vračar, Internacionalnih brigada 56 +381 11 3836971
Biohemijska laboratorija u centru Beograda.
Naši prioriteti su preciznost, efikasnost i briga o pacijentima.
Laboratorija Centar raspolaže sa najsavremenijom opremom, visokokvalifikovanim stručnim kadrom koji je spreman da odgovori na sve zahteve laboratorijske dijagnostike.
U cilju što tačnije dijagnostike i praćenja toka bolesti kao i celokupnog zdravstvenog stanja, pored rutinskih analiza (hematološke, biohemijske, imunohemijske) nudimo i specijalne analize koje nam više govore o metabolizmu i ravnoteži organizma, a u cilju prevencije bolesti i nege zdravlja.
Prva smo biohemijska laboratorija u Srbiji koja je uvela HPLC tehniku (tečna hromatografija visokih performansi) za mnoge specijalizovane analize.
Ovom tehnikom između ostalih analiza, određujemo HbA1c, vitamine D2 i D3, kateholamine, homocistein, hormone, lekove.
Analize rađene HPLC tehnikom su poznate po svojoj visokoj preciznosti koju danas u rutini koriste mnoge svetske laboratorije kao „zlatni standard“ u laboratorijskoj dijagnostici.
U našem timu imamo kadar sa internacionalnim znanjem i iskustvom što nam obezbeđuje svakodnevnu komunikaciju sa kolegama iz inostranstva.
genmedica-laboratorija-centar-za-citogenetiku-biohemijske-laboratorije

GenMedica laboratorija - Centar za citogenetiku

Beograd, Vračar, Mišarska 8 +381 11 3349651
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Biohemija.
Biohemijske analize ukazuju na funkciju jetre, pankreasa, funkcionisanje bubrega.
Ove analize obuhvataju i određivanje lipidnog statusa.
JETRA, Šećer.
Najpoznatiji parametar iz ove grupe analiza je glukoza („šećer“).
Glukoza je glavni izvor energije za ljudski organizam, a potiče najvećim delom iz ugljenih hidrata unetih hranom.
Kompleksnim uticajem hormona, reguliše se koncentracija šećera u krvi.
Pod normalnim uslovima, nivo glukoze je rezultat pre svega delovanja insulina, glukagona, hormona rasta.
Na nivo glukoze naročito deluju stres i gladovanje.
Povišene vrednosti glukoze, služe za dijagnostikovanje dijabetesa (šećerne bolesti).
Međutim, dijagnoza dijabetesa se ne može postaviti na osnovu pojedinačne vrednosti šećera u krvi, već se kod osoba kod kojih postoji sumnja za postojanje bolesti uradi test opterećenja glukozom (GTT).
Ovaj test se ne radi, ukoliko su vrednosti glukoze u nekoliko uzastopnih određivanja jasno povišene, a pored toga može da se dokaže prisustvo glukoze u urinu, i ukoliko postoje jasni klinički znaci bolesti: pojačana žeđ, povećan volumen urina, nagli gubitak telesne težine.
Snižene vrednosti glukoze se sreću kod bolesti pankreasa, različitih bolesti jetre.
Praćenje vrednosti HbA1C dobar je pokazatelj prosečnog nivoa šećera u krvi tokom poslednja tri meseca.
HbA1C je skraćeni naziv za glikolizirani hemoglobin koji nastaje kao posledica vezivanja šećera za hemoglobin u eritrocitima.
Lipidni status.
Lipidi (masnoće) su izvor energije, i gradivne strukture ćelije.
Povišene vrednosti masnoća mogu dovesti do njihovog taloženja u krvnim sudovima, (ateroskleroza) i do njihovog suženja, što za posledicu ima pojavu niza kardiovaskularnih oboljenja.
Vrednosti holesterola zavise od mnogih faktora, a najvažniji su starost i pol, a postoji i dnevna varijacija 6-8%.
Holesterol kod muškaraca je uvek viši nego kod žena pre menopauze, a posle menopauze je odnos obrnut: žene imaju više vrednosti holesterola nego muškarci.
Pored pola i starosti na vrednosti holesterola imaju uticaj i nasleđe, način ishrane, fizička aktivnost, hormoni.
Transaminaze.
Na bolesti jetre i žučnih puteva ukazuju bilirubini (ukupni i direktni) i transaminaze (AST i ALT).
Bilirubin nastaje iz hemoglobina, razgradnjom ostarelih eritrocita.
Životni vek eritrocita traje 120 dana.
Povišene vrednosti se sreću kod žutica.
Povećana aktivnost AST, se javlja kod bolesti jetre, metastaze jetre, limfoma, mononukleoze, kao i kod infarkta miokarda, bolesti mišića.
Isto važi i za ALT, s tim da je povećanje aktivnosti kod bolesti srca, mnogo manje od povećanja AST.
inter-light-medicinsko-biohemijska-laboratorija-biohemijske-laboratorije

Inter Light - Medicinsko Biohemijska laboratorija

Beograd, Palilula, Ilije Garašanina 18 +381 11 3038836
Medicinsko biohemijska laboratorija "INTER-LIGHT" je osnovana 1993 godine u Beogradu i od početka sa polivalentnim programom kliničkih analiza koje su prevazilazile okvir kliničke hemije, upravo obuhvatao ono što je nekoliko godina kasnije proglašeno laboratorijskom medicinom.
Naše usluge pružamo svima koji nam se obrate: pacijentima, lekarima, zdravstvenim radnicima, zdravstvenim Ustanovama.
One mogu da budu laboratorijske, informativne (pripreme za uzimanje krvi i dr).
laboratorija-za-medicinsku-biohemiju-medialta-biohemijske-laboratorije

Laboratorija za medicinsku biohemiju Medialta

Beograd, Zemun, Dobanovački put 2 +381 11 7703180
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Po potrebi kod nas možete odraditi hitne analize za 30 do 60 minuta i to: Krvna slika, Urin, CRP, Fibrinogen, PT-INR, Šećer u krvi.
dijagnosticki-centar-hram-biohemijske-laboratorije

Dijagnostički centar Hram

Beograd, Vračar, Skerlićeva 22 +381 11 3441886
Laboratorijska dijagnostika.
Dijagnostički centar Hram Vam pruža mogućnost da na najsavremenijoj opremi i po izuzetno povoljnim cenama uradite sve vrste laboratorijskih analiza: Biohemija, Tumor markeri, Anemija, Genetske analize, Lekovi u krvi, Hormoni, Lipidni status, Enzimi, Serologija.
nasa-poliklinika-dr-rodoljub-ristic-biohemijske-laboratorije

Naša Poliklinika Dr Rodoljub Ristić

Beograd, Palilula, Cvijićeva 38 +381 11 2766992
KOMPLETNE LABORATORIJSKE ANALIZE.
Sarađujemo sa nekoliko akreditovanih zdravstvenih ustanova registrovanih za laboratorijsku dijagnostiku iz oblasti biohemije, hematologije, virusologije, mikrobiologije, imunologije i patohistologije.
U mogućnosti smo da Vam obezbedimo usluge terenske službe u stanu pacijenta kao i dostavljanja izveštaja ispitivanja na kućnu adresu.
poliklinika-antamedica-biohemijske-laboratorije

Poliklinika Antamedica

Beograd, Vračar, Nebojšina 30 +381 11 3441515
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
LABORATORIJSKE ANALIZE.
HEMATOLOGIJA, Anemija, Koagulacija, Određivanje krvnih grup.
BIOHEMIJSKE ANALIZE, Ispitivanje funkcije jetre i pankreasa, Ispitivanje funkcije bubrega, Ispitivanje metabolizma kostiju, Bolesti kardiovaskularnog sistema, Ispitiivanje lipidnog statusa.
HORMONI i TUMORSKI MARKERI, Ispitivanje funkcije štitne žlezde, Polni hormoni, Ispitivanje funkcije nadbubrežne žlezde, Ispitivanje funkcije hipofize, Hormoni rasta, Tumorski markeri, Prostata, Testovi u trudnoći i prenatalni skrining.
PATOHISTOLOGIJA, Citologija, Patohistologija, Imunohistohemija.
VIRUSI – MIKROBIOLOGIJA, Bakteriologija, Parazitologija, Mikologija, Virusološka, bakteriološka i parazitološka serologija.
poliklinika-i-laboratorija-labomedica-biohemijske-laboratorije

Poliklinika i laboratorija LABOMEDICA

Beograd, Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 193 +381 11 3088304
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
HORMONI, ANALIZE KRVI, BIOHEMIJA, VIRUSI, TUMOR MARKERI, BRISEVI, STREPTOKOKUS – BRZI TEST.
Kompletna krvna slika sa leukocitarnom formulom se dobija u roku od 5 minuta a ostali rezultati iz krvi (biohemija, hormoni, tumor markeri, virusi) istog dana od 15 do 19 časova.
poliklinika-i-laboratorija-millenium-medic-biohemijske-laboratorije

Poliklinika i laboratorija Millenium Medic

Beograd, Zvezdara, Čiča Ilijina 6 +381 11 2447447
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Analize krvi, Biohemijske analize, Brisevi, Tumor markeri, HormoniUrin, urinokultura, Spermogram, spermokultura, Hematološke analize, Mikrobiologija, Imunologija i imunohemija, Virusologija, Parazitologija.
vanna-care-poliklinika-biohemijske-laboratorije

VANNA CARE poliklinika

Novi Beograd, Bulevar Milutina Milankovića 188 +381 11 6130000
Biohemijska Laboratorija.
Kompletna krvna slika, Biohemijske analize, Hormonske analize, Tumor markeri, Mikrobiološke analize
protekal-poliklinika-biohemijske-laboratorije

Protekal Poliklinika

Beograd, Savski venac, Dr Ive Popovića Đanija 3a +381 11 4140781
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
U cilju kompletiranja dijagnostike na našoj poliklinici možete uradite sve vrste analiza krvi i urina kao što su: Kompletna krvna slika sa sedimentacijom; Funkcija bubrega (urea, kreatinin, mokracna kiselina) ; Pregled urina sa sedimentom; Funkcija jetre (ukupni bilirubin, AST, ALT, GGT, alkalna fosfataza); Profil masnoća u krvi (holesterol ukupni, HDL, LDL, trigliceridi); Tumor markeri prostate, PSA tumor markeri 15-3; Hormoni štitaste žlezde (T3, FT3, T4, FT4, TSH) antitela štitaste žlezde, hormoni drugih žlezda: bazalni insulin, FSH, LH, itd.
allabo-laboratorije-biohemijske-laboratorije

ALLABO laboratorije

Novi Beograd, Nehruova 51 +381 11 3187981
BIOHEMIJSKE LABORATORIJE.
Pregled urina, Droge u urinu.
Pregled 24h urina.
PCR, Koagulacija, Biohemija, Lipidni statusi, Enzimi, Elektroliti, Anemija, Tumor markeri, Hormoni, Imunologija, Lekovi u krvi, Alergije, Ostale analize, Mikrobiologija, Paneli biohemijskih analiza.
dom-zdravlja-clinicanova-biohemijske-laboratorije

Dom zdravlja Clinicanova

Beograd, Savski venac, Višegradska 26 +381 11 7151777
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Dom zdravlja “Clinicanova” opremljen je najnovijom laboratorijskom opremom.
Kod nas možete lako i brzo uraditi sve vrste biohemijskih analiza i pretraga.
poliklinika-medikom-biohemijske-laboratorije

Poliklinika Medikom

Beograd, Vračar, Braničevska 12a +381 11 3443781
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Kod nas mozete uraditi sledeće laboratorijske analize: Celokupan pregled urinalaboratorija, Proteini u urinu, Mikroalbumini, Opojne droge-heroin, Opojne droge-chanabinoidi, Opojne droge- cocain, Test trudnoće iz urina, Kateholamini, Ketosteroidi 17OH-kortikosteroidi, 5 HIA, Porfirini, Bense Jones proteini, Osmolarnost, Analiza kamena , milaza urina.
Krvna slika i leukocitarna formula, Leukocitarna formula, Retikulociti, Leukociti (tormbociti), Eozinofili u krvi, Eozinofili u nosu, Vreme krvarenja i koagulacije, Coombsov test, Krvna grupa i Rh faktor, Rh antitela, Sedimentacija Er.
Testovi koagulacije, Protrombinsko vreme, TT, PTT, Fibrinogen, D-dimer, Heparin.
Glukoza (Šećer u krvi), OGTT, HbA1c, Insulin, Anti-insulinska At, C- peptid, Fructozamid, GAD antitela, Anti IA2.
LIPIDNI STATUS, Holesterol, HDL-holesterol, LDL-holesterol, Trigliceridi, Apo A, Lipoprotein a (Lpa), LDL-oksidisani, Histamin iz krvi.
Kompletna biohemija: Urea, Kreatinin, Mokraćna kiselina, Bilirubin ukupni, Bilirubin direktni, Protein ukupni, Albumini, ENZIMI, ALT(SGPT), Holinesteraza, Kisela fosfataza, Prostatična KF, Amilaza, Pankreasna amilaza, Lipaza, CK-NAC kreatin kinaza, CK-MB.
klinika-impuls-biohemijske-laboratorije

Klinika Impuls

Beograd, Karaburma, Višnjička 91a +381 11 2970702
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Analize koje možete obaviti kod nas su: Kompletna krvna slika sa leukocitarnom formulom, Kompletne biohemijske analize krvi, Pregled urina, Kompletan hormonski status (štitasta žlezda, reproduktivni hormoni), Tumor markeri (prostate, ovarijuma, dojki, debelog creva), Virusološki testovi, Mikrobiološki brisevi (nosa, ždrela, uha, rane), Spermogram.
Laboratorija KLINIKE IMPULS i njen stručni tim pruža kvalitetnu i kompletnu uslugu, kao i konsultacije u vezi laboratorijskih analiza.
Stalno zaposleni doktori medicine Opšte bolnice IMPULS Vam stoje na raspolaganju za konsultacije i tumačenje rezultata.
Terenska služba – ukoliko niste u mogućnosti da dođete do nas uzimanje uzoraka obavićemo u Vašem domu.
Rezultati za većinu analiza gotovi su istog dana, a možete ih podići lično na pultu klinike ili ih dobiti putem maila.
Na zahtev pacijenata, rezultati se izdaju kao hitni, u najkraćem mogućem roku.
Radno vreme laboratorije je od 7 do 14 časova svakog dana izuzev nedelje.
Priprema za odlazak u laboratoriju.
Da bi rezultati laboratorijskih analiza bili sto pouzdaniji, neophodna je priprema pre odlaska u laboratoriju, čime se eliminiše uticaj svih faktora okoline i socijalnih navika koje mogu uticati na metabolizam, pa samim tim i na vrednost rezultata.
poliklinika-profmedika-simeunovic-biohemijske-laboratorije

Poliklinika PROFMEDIKA Simeunović

Beograd, Autokomanda, Bulevar oslobođenja 18b +381 11 3066079
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Laboratorijske analize.
Krvna slika, Biohemijske analize, Lipidogram, Hormonske analize, Imunološke analize, Kompletne mikrobiološke analize, Tumor markeri.
poliklinika-beograd-biohemijske-laboratorije

Poliklinika Beograd

Beograd, Zemun, Džona Kenedija 10f +381 11 3018081
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
U našoj laboratoriji pored osnovnih hematoloških i biohemijskih analiza, radimo i hormonske analize, tumor markere, viruse, određivanje nivoa lekova, mikrobiološke analize itd.
Rezultati se za većinu analiza izdaju istog dana.
Na Vaš poziv organizujemo dolazak tehničara na kućnu adresu radi uzimanja uzoraka za laboratorijsko testiranje.
Kada treba uraditi laboratorijski pregled?
Preporuka je da se krvna slika, pregled mokraće i osnovne analize rade jedanput do dva puta godišnje, ukoliko pacijent nema zdravstvene tegobe.
Te analize će poslužiti lekaru da prati zdravstveno stanje pacijenta.
Ukoliko pacijent ima zdravstvene tegobe, tada lekar po potrebi, upućuje pacijenta u laboratoriju i daje savet koje analize treba uraditi.
opsta-bolnica-medicinski-sistem-beograd-msb-biohemijske-laboratorije

Opšta Bolnica Medicinski Sistem Beograd - MSB

Beograd, Voždovac, Vojvode Stepe 323 +381 11 3970666
BIOHEMIJSKA LABORATORIJA.
Kompletne laboratorijske analize: krvna slika, biohemija, hormoni, tumor markeri, mikrobiološke analize, histopatološke analize
poliklinika-dr-hadzagic-biohemijske-laboratorije

Poliklinika Dr Hadžagić

Beograd, Bežanijska Kosa, Vajara Živojina Lukića 53 +381 11 2270564
Laboratorijsko-biohemijska dijagnostika.
Sedimentacija, Određivanje krvne grupe, Krvna slika sa leukocitarnom formulom, Trombociti, Holesterol, Trigliceridi, Urin, Sve biohemijske analize krvi
LOKACIJE
Biohemijske laboratorije Srbija:
Biohemijske laboratorije Apatin
Biohemijske laboratorije Aranđelovac
Biohemijske laboratorije Bajina Bašta
Biohemijske laboratorije Bečej
Biohemijske laboratorije Bela Crkva
Biohemijske laboratorije Beočin
Biohemijske laboratorije Čačak
Biohemijske laboratorije Futog
Biohemijske laboratorije Inđija
Biohemijske laboratorije Kać
Biohemijske laboratorije Kanjiža
Biohemijske laboratorije Kikinda
Biohemijske laboratorije Kovin
Biohemijske laboratorije Kragujevac
Biohemijske laboratorije Kruševac
Biohemijske laboratorije Kula
Biohemijske laboratorije Leskovac
Biohemijske laboratorije Loznica
Biohemijske laboratorije Lozovik
Biohemijske laboratorije Negotin
Biohemijske laboratorije Niš
Biohemijske laboratorije Nova Pazova
Biohemijske laboratorije Novi Bečej
Biohemijske laboratorije Novi Pazar
Biohemijske laboratorije Novi Sad
Biohemijske laboratorije Odžaci
Biohemijske laboratorije Pančevo
Biohemijske laboratorije Paraćin
Biohemijske laboratorije Požarevac
Biohemijske laboratorije Senta
Biohemijske laboratorije Smederevo
Biohemijske laboratorije Smederevska Palanka
Biohemijske laboratorije Sokobanja
Biohemijske laboratorije Sombor
Biohemijske laboratorije Sremska Mitrovica
Biohemijske laboratorije Stara Pazova
Biohemijske laboratorije Subotica
Biohemijske laboratorije Surdulica
Biohemijske laboratorije Svilajnac
Biohemijske laboratorije Topola
Biohemijske laboratorije Užice
Biohemijske laboratorije Valjevo
Biohemijske laboratorije Velika Plana
Biohemijske laboratorije Vrbas
Biohemijske laboratorije Vrnjačka Banja
Biohemijske laboratorije Vršac
Biohemijske laboratorije Žabalj
Biohemijske laboratorije Zaječar
Biohemijske laboratorije Zrenjanin
Biohemijske laboratorije-2
Biohemijske laboratorije bave se analizama uzoraka i u svojoj ponudi imaju veliki broj različitih analiza iz oblasti: biohemije, hematologije, imunohemije, mikrobiologije, patohistologije, genetike, prenatalnog skrininga i visokospecifičnih analiza. Savremene biohemijske laboratorije uzorke obrađuu komjuterski koristeči najsavremeniju tehnlogiju i po tome se ne razlikuju od biohemijskih lanboratorija u razvijenim zemljama. Korišćenjne napredne tehnologije je doprinelo preciznosti dobijenih rezultata a i brzini obrade uzoraka. Razne analize krvi i urina su najčešće laboratorijske analize koje se u laboratorijama svakodnevno obavljaju u velikom broju. Dabi analiza bila što verodostojnija potrebno je ispoštovati pripremne procedure. Medicinsko osoblje - laboranti, zaduženi su za pravilno uzimanje uzoraka (na primer vađenje krvi) i za pravilno odlaganje uzoraka koji se analiziraju. Savremena medicina danas ne može da se zamisli bez laboratorijske dijagnostike koja je veoma važna za brzo otkrivanje bolesti i za što uspešnije lečenje, praćenje toka bolesti i izlečenje.Brzina odredjivanja i tačnost analiza su veoma uznapredovali zadnjih godina sa razvojem novih tehnologija, robotike i on-line obaveštavanja. Moderno opremljena laboratorija je osnovni faktor za brzo i tačno postavljanje dijagnoze. Pravilna priprema pacijenta pre uzorkovanja je izuzetno značajna, jer od toga zavisi tačnost laboratorijskih rezultata. Međutim, način pripreme je specifičan i zavisi od vrste analiza koje se rade. Da bi se obezbedilo pravilno tumačenje rezultata i odredjivanje odgovarajućih referentnih vrednosti potrebno je dati tačne podatke pre uzorkovanja. Ukoliko niste sigurni da li postoji određena preanalitička procedura specifična za laboratorijsku analizu koju treba da uradite, najbolje je da kontaktirate neku od laboratorija da biste dobili precizna uputstva.
Back to Top